Vihdoin kaivattua vesisadetta sekä Kotamajan kahvilan avautuminen.

Viimeinkin! Pitkän hellejakson jälkeen kuiva maa ja luonto saa vettä. Vesisade tekee hyvää myös pyöräpoluille sillä rutikuivat sora -ja hiekkapolut alkoivat jo olla erittäin liukkaita. Yleensä reittien kuluminen rinnastetaan kosteisiin alueisiin, mutta erityisesti kuivuudesta kärsivillä sorapoluilla tilanne voi olla päinvastainen. Kuiva sora liikkuu paljon herkemmin ja erityisesti jarrutus -ja mutka-ajossa reittipohja kuluu. Haluamme myös muistuttaa hieman reittikäyttäymisestä. Lukkojarrutukset eivät kuulu poluille millään muotoa. Muista määrittää oma ajonopeutesi niin, että pyörä pysähtyy ilman lukkojarrutuksia. Ennakoi ja jarruta hitaasti tilanteen mukaan!

Hyviä uutisia kuuluu myös Kukastunturin takaa. Kotamaja on avannut ovensa heinäkuun ajaksi! Kahvila on avoinna ke-su klo. 10-16 välisenä aikana. Käykäähän tukemassa kahvilayrittäjiä sillä Kotamajalle kaikki tarjottavat viedään fillarilla ja perässä vedettävällä kärryllä. Esimerkillistä toimintaa!

Kesä saapuu

Kesä saapuu kovalla vauhdilla ja pohjoisessa helteet ovat sulattaneet lumet jo lähes kokonaan pois. Tunturissa sekä varjoisilla alueilla lumet säilyvät hieman pidempään, mutta lähiviikkojen aikana polkuverkosto on varmasti avoin talven jälkeen. Muistetaan aloittaa kausi maltilla ja jätetään kaikkein kosteimmat ja pehmeät polkuosuudet väliin. Polkujen kuivuminen kestää oman aikansa ja toivoimmekin, että maastolle annetaan riittävästi aikaa elpyä isoista vesimääristä mitä kevät tuo tullessaan.

Kesän mukana myös sivustolle on suunnitteilla uusia reittejä! Jatkamme edelleen maastopyöräilyreittien lisäämistä, mutta uutena osa-alueena tulee gravel ja bikepacking reitit. Näin saamme entistä enemmän upean Lapin luonnon keskelle reittitarjontaa laajemmalle käyttäjäkunnalle. Tarkoituksena on myös tehdä enemmän reittikokonaisuuksia, joista voit valita juuri sinulle sopivia matkoja ja vaikeusasteita.

Mukavaa kesän alkua kaikille!

Ylläs MTB 2020 tapahtuman ilmoittautuminen avattu

Ylläs MTB 2020 tapahtuma järjestetään normaalisit mikäli poikkeustilanne koronaviruksen osalta on ohi. Tapahtuman järjestää Ylläksen Kampi 719 ry. Tapahtuma on järjestyksessään toinen mtb tapahtuma Ylläksellä. Tapahtuman ajankohta on 08.08.2020 ja ilmoittautuminen löytyy täältä: https://www.yllasmtb.fi/ilmoittautuminen/

Kesän 2020 tapahtumaan luvassa on uusia reittilinjauksia, mutta kovista nousuista ja laskuista pidetään kiinni. Vaihtelevat polut ja upeat Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemat takaavat hienot puitteet maastopyöräilyyn. Tervetuloa mukaan!

Artikkeli talvipyöräreittien rakentamisesta.

Lue Pallas-Ylläs Outdoorsin artikkeli talvipyöräilyreittien rakentamisesta. Olemme olleet rakentamassa Ylläksen talvipyöräilyreittejä alkumetreiltä lähtien. Tänä talvena emme vastaa Ylläksen alueen reiteistä, mutta samat hommat jatkuvat Kiilopää-Saariselkä alueen reittien parissa.

Lue artikkeli: Talvipyöräilyreittien rakentaminen

Pallas-Ylläs alueen maastot saivat lumipeitteen

Kauan odotettu talvi alkaa viimein osoittaa kunnollisia saapumisen merkkejä! Eilisen päivän ja illan aikana lunta satoi 10-15cm. Tuntureilla lunta oli jo ennestään, joten siellä lumipeite on paksumpaa. Kesäpolkujen kulkeminen pyörällä vaikeutuu, mutta urat missä on paljon liikkujia pysyy todennäköisesti ajettavassa kunnossa. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan milloin pääsemme talvipyöräilyreiteille ajamaan. Muistahan seurata tiedotusta myös facebook sivujen puolella. Laitamme takuuvarmasti infoa ensimmäisistä lenkeistä lähtien.

Yhteiskäyttöreiteillä on otettava kaikki kulkijat huomioon.

Erityisesti syksyn ajan Pallaksen ja Ylläksen lähialueen polut ovat kovassa käytössä. Retkeilyreiteillä liikkuu jalkaisin vaeltavia sekä maastopyörällä kulkevia ulkoilmasta nauttivia retkeilijöitä. Välillä ruuhkaisilla reiteillä syntyy epämukavia kohtaamisia, jotka voivat johtua osittain puutteellisesta informaatiosta. Alueella liikkuu useita harrastajia kaikista ikäryhmistä ja meille kaikille tekee hyvää kerrata miten olisi hyvä toimia. Teimme muutamia vinkkejä helpottamaan sujuvaa yhteiseloa reittien käyttäjille. Voit ladata linkistä pdf tiedoston missä on vinkkejä pyöräilijöille sekä kävelijöille.

Pidetään iloinen mieli ja nautitaan Pallas-Ylläs alueen upeasta luonnosta!

https://www.pallasyllasoutdoors.com/files/uploads/2019/09/yhteisillapoluilla_pallasyllas.pdf

 

Ylläs MTB 2019 ilmoittautuminen

Ylläs MTB 2019 ilmoittautumista on enää jäljellä muutama päivä. Nyt siis kannattaa laittaa nimi listalle ja osallistua Ylläksen ensimmäiseen maastopyörätapahtumaan! Ilmoittautuminen suljetaan 16.8. Älä siis jää odottelemaan vaan laita ilmoittautuminen sisään.

https://www.yllasmtb.fi/ilmoittautuminen

Yrityksesi palvelut näkymään reittijulkaisuihin?

Tarjoaako yrityksesi palveluita Pallas-Ylläs alueella? Nyt sinulla on mahdollista saada yrityksesi palvelut esille suosittuihin reittikarttoihin. Tarjoamme eri portaita näkyvyydelle! Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Yhteydenotot: laplandtrails (at) gmail.com tai puhelimitse 044 099 3100, Timo Veijalainen.

Keskiyön aurinko

Nyt kannattaa vielä nauttia keskiyön auringosta ja suunnata yölenkille! Upea pehmeä yöaurinko luo ihan omanlaisensa tunnelman ja kameraa ei kannata unohtaa kotiin. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi Särkitunturi sekä Äkäskero. Reitit näihin kohteisiin löydät reittipalvelustamme.