Pallas-Ylläs alueen maastot saivat lumipeitteen

Kauan odotettu talvi alkaa viimein osoittaa kunnollisia saapumisen merkkejä! Eilisen päivän ja illan aikana lunta satoi 10-15cm. Tuntureilla lunta oli jo ennestään, joten siellä lumipeite on paksumpaa. Kesäpolkujen kulkeminen pyörällä vaikeutuu, mutta urat missä on paljon liikkujia pysyy todennäköisesti ajettavassa kunnossa. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan milloin pääsemme talvipyöräilyreiteille ajamaan. Muistahan seurata tiedotusta myös facebook sivujen puolella. Laitamme takuuvarmasti infoa ensimmäisistä lenkeistä lähtien.

Yhteiskäyttöreiteillä on otettava kaikki kulkijat huomioon.

Erityisesti syksyn ajan Pallaksen ja Ylläksen lähialueen polut ovat kovassa käytössä. Retkeilyreiteillä liikkuu jalkaisin vaeltavia sekä maastopyörällä kulkevia ulkoilmasta nauttivia retkeilijöitä. Välillä ruuhkaisilla reiteillä syntyy epämukavia kohtaamisia, jotka voivat johtua osittain puutteellisesta informaatiosta. Alueella liikkuu useita harrastajia kaikista ikäryhmistä ja meille kaikille tekee hyvää kerrata miten olisi hyvä toimia. Teimme muutamia vinkkejä helpottamaan sujuvaa yhteiseloa reittien käyttäjille. Voit ladata linkistä pdf tiedoston missä on vinkkejä pyöräilijöille sekä kävelijöille.

Pidetään iloinen mieli ja nautitaan Pallas-Ylläs alueen upeasta luonnosta!

https://www.pallasyllasoutdoors.com/files/uploads/2019/09/yhteisillapoluilla_pallasyllas.pdf

 

Ylläs MTB 2019 ilmoittautuminen

Ylläs MTB 2019 ilmoittautumista on enää jäljellä muutama päivä. Nyt siis kannattaa laittaa nimi listalle ja osallistua Ylläksen ensimmäiseen maastopyörätapahtumaan! Ilmoittautuminen suljetaan 16.8. Älä siis jää odottelemaan vaan laita ilmoittautuminen sisään.

https://www.yllasmtb.fi/ilmoittautuminen

Yrityksesi palvelut näkymään reittijulkaisuihin?

Tarjoaako yrityksesi palveluita Pallas-Ylläs alueella? Nyt sinulla on mahdollista saada yrityksesi palvelut esille suosittuihin reittikarttoihin. Tarjoamme eri portaita näkyvyydelle! Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Yhteydenotot: laplandtrails (at) gmail.com tai puhelimitse 044 099 3100, Timo Veijalainen.

Keskiyön aurinko

Nyt kannattaa vielä nauttia keskiyön auringosta ja suunnata yölenkille! Upea pehmeä yöaurinko luo ihan omanlaisensa tunnelman ja kameraa ei kannata unohtaa kotiin. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi Särkitunturi sekä Äkäskero. Reitit näihin kohteisiin löydät reittipalvelustamme.

NUTS Ylläs Pallas juoksutapahtuma

Pallaksen ja Ylläksen alueella järjestetään NUTS Ylläs Pallas juoksutapahtuma 12.–13.7. välisenä aikana. Polkuja ei ole suljettu ja ne ovat edelleen kaikkien käytössä. On kuitenkin hyvä huomioida juoksukilpailijat ajon aikana. Ole siis erityisen tarkkaavainen tulevana viikonloppuna ja anna juoksijoille tilaa. Kovaääninen kannustaminen on jopa suositeltavaa tässä tapauksessa, sillä hurjimmat juoksijat taittavat 160km matkan Hetasta Ylläkselle asti!

Ylläs MTB 2019 tapahtuman reitit

Ylläs MTB 2019 tapahtumassa ajettavat reitit ovat nyt julkistettu ja reittikartat löydät täältä: https://www.yllasmtb.fi/osallistujainfo#reitti

Pääset mukaan vielä edullisemman hintaportaan mukaan, jos ilmoittaudut 4.7. mennessä. Tapahtumassa voit ajaa joko lyhyen n. 35km mittaisen reitin tai pitkän n. 65km reitin. Lyhyt reitti on vaativuusluokaltaan helppo ja pitkä vastaavasti vaativa. Molemmat reitit kulkevat Kukastunturin yli ja pidempi matka tarjoaa Suomen vaativimman loppunousun kivutessaan aina Ylläksen huipulle!

Tervetuloa mukaan!

Ylläs MTB

Ylläksellä järjestetään historian ensimmäinen mtb tapahtuma Ylläs MTB 31.8.2019. Tapahtuman järjestäjänä toimii Ylläksen Kampi 719 ry yhteistyössä  Ylläs ympärivuotiseksi -hankkeen kanssa. Tapahtumassa on kaksi kilpailumatkaa, joista lyhyempi on n.30km mittainen ja pitkä matka n.60km. Reitit tarjoavat tapahtumaan osallistuville varmasti monenlaista maastoa, nousuja, laskuja ja ennenkaikkea upeaa kansallispuiston luontoa. Katso lisätietoja sekä ilmoittaudu osoitteesta www.yllasmtb.fi

Tervetuloa mukaan!

Kellostapulin kurussa reittityöt käynnistyneet

Ylläkselle syntyy tämän kesän aikana uutta maastopyöräreittiä Kellostapulinkuruun. Metsähallitus on aloittanut reitin rakentamisen tällä viikolla ja Pallas-Ylläs Outdoors on mukana vapaaehtoistyön merkeissä! Reitti tulee kulkemaan upean kurun pohjalla keskellä kivirakkaa. Kivirakka tekee reitin rakentamisesta hidasta, joten reitin valmistuminen venyy loppukesän puolelle.

Uusi reitti on hyvä lisä tunturireitistöön ja mahdollistaa uuden siirtymän kylien välillä, sekä uusia rengasreittivaihtoehtoja jo olemassa olevaan verkostoon. Ensi viikolla mukaan tulee ensimmäinen talkooryhmä, joka on erittäin tervetullut lisä näin isolle työmaalle.