Ylläs MTB 2019 ilmoittautuminen

Ylläs MTB 2019 ilmoittautumista on enää jäljellä muutama päivä. Nyt siis kannattaa laittaa nimi listalle ja osallistua Ylläksen ensimmäiseen maastopyörätapahtumaan! Ilmoittautuminen suljetaan 16.8. Älä siis jää odottelemaan vaan laita ilmoittautuminen sisään.

https://www.yllasmtb.fi/ilmoittautuminen

Yrityksesi palvelut näkymään reittijulkaisuihin?

Tarjoaako yrityksesi palveluita Pallas-Ylläs alueella? Nyt sinulla on mahdollista saada yrityksesi palvelut esille suosittuihin reittikarttoihin. Tarjoamme eri portaita näkyvyydelle! Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Yhteydenotot: laplandtrails (at) gmail.com tai puhelimitse 044 099 3100, Timo Veijalainen.

Keskiyön aurinko

Nyt kannattaa vielä nauttia keskiyön auringosta ja suunnata yölenkille! Upea pehmeä yöaurinko luo ihan omanlaisensa tunnelman ja kameraa ei kannata unohtaa kotiin. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi Särkitunturi sekä Äkäskero. Reitit näihin kohteisiin löydät reittipalvelustamme.

NUTS Ylläs Pallas juoksutapahtuma

Pallaksen ja Ylläksen alueella järjestetään NUTS Ylläs Pallas juoksutapahtuma 12.–13.7. välisenä aikana. Polkuja ei ole suljettu ja ne ovat edelleen kaikkien käytössä. On kuitenkin hyvä huomioida juoksukilpailijat ajon aikana. Ole siis erityisen tarkkaavainen tulevana viikonloppuna ja anna juoksijoille tilaa. Kovaääninen kannustaminen on jopa suositeltavaa tässä tapauksessa, sillä hurjimmat juoksijat taittavat 160km matkan Hetasta Ylläkselle asti!

Ylläs MTB 2019 tapahtuman reitit

Ylläs MTB 2019 tapahtumassa ajettavat reitit ovat nyt julkistettu ja reittikartat löydät täältä: https://www.yllasmtb.fi/osallistujainfo#reitti

Pääset mukaan vielä edullisemman hintaportaan mukaan, jos ilmoittaudut 4.7. mennessä. Tapahtumassa voit ajaa joko lyhyen n. 35km mittaisen reitin tai pitkän n. 65km reitin. Lyhyt reitti on vaativuusluokaltaan helppo ja pitkä vastaavasti vaativa. Molemmat reitit kulkevat Kukastunturin yli ja pidempi matka tarjoaa Suomen vaativimman loppunousun kivutessaan aina Ylläksen huipulle!

Tervetuloa mukaan!

Ylläs MTB

Ylläksellä järjestetään historian ensimmäinen mtb tapahtuma Ylläs MTB 31.8.2019. Tapahtuman järjestäjänä toimii Ylläksen Kampi 719 ry yhteistyössä  Ylläs ympärivuotiseksi -hankkeen kanssa. Tapahtumassa on kaksi kilpailumatkaa, joista lyhyempi on n.30km mittainen ja pitkä matka n.60km. Reitit tarjoavat tapahtumaan osallistuville varmasti monenlaista maastoa, nousuja, laskuja ja ennenkaikkea upeaa kansallispuiston luontoa. Katso lisätietoja sekä ilmoittaudu osoitteesta www.yllasmtb.fi

Tervetuloa mukaan!

Kellostapulin kurussa reittityöt käynnistyneet

Ylläkselle syntyy tämän kesän aikana uutta maastopyöräreittiä Kellostapulinkuruun. Metsähallitus on aloittanut reitin rakentamisen tällä viikolla ja Pallas-Ylläs Outdoors on mukana vapaaehtoistyön merkeissä! Reitti tulee kulkemaan upean kurun pohjalla keskellä kivirakkaa. Kivirakka tekee reitin rakentamisesta hidasta, joten reitin valmistuminen venyy loppukesän puolelle.

Uusi reitti on hyvä lisä tunturireitistöön ja mahdollistaa uuden siirtymän kylien välillä, sekä uusia rengasreittivaihtoehtoja jo olemassa olevaan verkostoon. Ensi viikolla mukaan tulee ensimmäinen talkooryhmä, joka on erittäin tervetullut lisä näin isolle työmaalle.

Kesäreitit kuivuvat hitaasti

Lumi on sulanut lähes kokonaan Pallas-Ylläs -maastoista ja sitä löytyy enää kuruista sekä tuntureilta. Voimakas vesisadejakso ja sulamisvedet vaikuttavat vielä muutamilla reittiosuuksilla. Tässä muutamia reittiosuuksia Ylläkseltä, jotka kärsivät edelleen valumisvesistä.

  • Y1:n parkkipaikan kohdalta kohti Tunturijärveä sekä Ylläsjärven kylää vievä kesäreitti on paikoin erittäin märkä ja reitillä virtaa vielä puroja.
  • Kesänkijärven laavulta Latvamajalle kulkeva reitti sisältää useita kosteikkoja sekä reitti Latvamajalta Hangaskuruun on paikoin hyvin märkä.
  • Kukastunturin itäpuolen reitti on edelleen märkä ja reitillä on muutamia isompia vesialueita.
  • Lainiotunturin laidasta Pyhäjärven autiotuvalle kulkeva reitti voi olla hyvin märkä ja osittain mutainen.

Näillä reittiosuuksilla ei kannata liikkua mikäli näyttää siltä, että rengas tekee poluille syviä uria. Odotellaan hetki vielä reittien kuivumista.

Kuivia ja ajokelpoisia reittejä ovat esimerkiksi Kukastunturin yli kulkeva kesäreitti, Ihmisen ringiltä Kellokkaan kautta alas Kesänkijärvelle vievä reitti, Kesänkijärven kierto, Keskisenlaen ja Yllästunturin välissä kulkeva reitti, Nilivaaran alueen reitit sekä sorastettu polku Tahkokuruun.

Kesäreittien julkaiseminen aloitettu

Kesä lähestyy päivä päivältä myös täällä pohjoisessa. Pallas-Yllästunturin alueen polut ovat osittain vielä lumen alla ja maasto on nyt erittäin märkää. Nyt on hyvä hetki suunnitella tulevia kesän maastopyöräretkiä. Olemme aloittaneet kesäreittien julkaisemisen ja lisää reittikuvauksia ilmestyy sivuille joka viikko. Muista, että reittikuvaukset ja vaativuusluokat ovat harrastajien suuntaa antavia arvioita. Tee aina reittipäätökset oman kuntotason ja ajoteknisten taitojen mukaan!

Olethan jo huomannut, että GPX-tiedoston latauspainike löytyy nyt valitun reitin karttanäkymän oikeasta yläkulmasta? Nyt latauspainike on helpommin havaittavissa monella eri laitteella!

Kukastunturin talvireitti avattu

Kukastunturin reitti on nyt avattu! Nousu tunturiin on haastava, mutta ylhäältä avautuvat upeat maisemat. Muistakaa käyttää riittävän matalia rengaspaineita, jottei tuoreehko reittipohja mene urille.

Katso reittikuvaus!