reitit

Aakenus

Kittilä
Kesäreitti – 21 km – Maastopyörä

Aakenuksen tunturijono on yksi Pallas-Yllästunturin upeimmista alueista. Pitkä kivikkoinen tunturijono tarjoaa maisemia joka ilmansuuntaan ja on ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys. Maastopyöräilyn suhteen Aakenuksen alue tarjoaa elämyksiä ainoastaan kokeneille pyöräilijöille.

Draivi–South Point

Kittilä
Talvireitti – 6 km – Maastopyörä

Draivilta lähtee vaativa talvireitti, joka vie aina South Pointille asti. Tälle reitille pääset myös Levin keskustasta Lastenmaa–Draivi reitin avulla. Talvipolku kohti South Pointtia lähtee vastapäätä rinneravintolaa ja löydät polun lähtöpisteen etsimällä siniset symboliopasteet.

Hangaskuru-Tahkokuru-Kesänkijärvi

Kolari, Muonio
Kesäreitti – 20 km – Maastopyörä

Tämä reitti on mukavan leppoisa kierros, joka kulkee usean hienon taukopaikan kautta. Reitti lähtee Äkäshotellin takaa virallisesta reittien lähtöpisteestä.

Hetta-Pallas klassikko

Enontekiö, Muonio
Kesäreitti – 51 km – Maastopyörä

Hetta-Pallas kesäreitti on vaeltajien piireissä tunnettu klassikko, mutta maastopyöräilyn osalta se on vielä tuntemattomampi etappi. Heti alkuun on hyvä tehdä selväksi, että reitti kokonaisuutena on erittäin vaativa.

Hetta-Pallas-Ylläs-Levi

Kolari, Kittilä, Muonio, Enontekiö
Kesäreitti – 160 km – Maastopyörä

Seikkailureittien tähti! Erittäin vaativa reittikokonaisuus, joka tarjoaa hurjan määrän haasteita, mutta on luontokokemuksena vertaansa vailla. Reitti on fyysisesti äärimmäisen vaativa ja ajamiseen on hyvä varata aikaa useampi päivä.

Huoltotien nousu

Kolari
Kesäreitti – 2 km – Maastopyörä

Huoltotien ylämäki on pyhätön maineessa Ylläksellä nousutreenejä harrastaville kuskeille. Rankkaakin rankempi nousu koettelee kovempaakin kuskia jo ensimetreiltä lähtien.

Immeljärvi

Kittilä
Talvireitti – 4 km – Maastopyörä

Immeljärven talvireitti koostuu käytännössä tiepohjista sekä Immeljärven ylityksestä. Reitti ei tarjoa aktiivipyöräilijälle mitään, mutta toimii esimerkiksi lapsiperheille mukavana retkikohteena helppoutensa ansiosta.

Isometsän nousu ja Kellokkaan lasku

Kolari
Kesäreitti – 7 km – Maastopyörä

Äkäslompolon keskustan lähireitti, joka soveltuu erinomaisesti vaikka saunalenkiksi. Reitti lähtee Äkäshotellin takaa virallisesta reittien aloituspisteestä.

Karila–Tahkokuru talvipolku

Kolari
Talvireitti – 9 km – Maastopyörä, Lumikenkä

Äkäslompolosta pääsee kätevästi talvipyöräilyreittiä pitkin suoraan Karilaan ja Tahkokurun kautta Kesänkijärvelle vievälle lumikenkäreitille. Lumikenkäreititi ovat kunnossapidon ulkopuolella, joten muista, että reittiolosuhteet voivat vaihdella huomattavasti!

Kellokas–Velhon Kota–Äkäslompolo

Kolari
Talvireitti – 13 km – Maastopyörä

Talvikaudelle 2019–2020 on avattu uusi talvipolkulinjaus Kellokaan luontokeskukselta Velhon Kodalle ja Äkäslompoloon. Reittijälki lähtee liikkeelle Kellokkaan kulmalta. Alkumatkan reitti myötäilee kesältä tuttua reittilinjaa ylös Ihmisen ringin lähelle.

Kellostapulinkuru

Kolari
Kesäreitti – 14 km – Maastopyörä

Kellostapulinkuru on ollut syksyyn 2019 asti kieltoaluetta maastopyöräilyn osalta. Kesällä 2019 vanhat vaaralliset pitkospuut kuitenkin poistuivat ja kuruun valmistui kapea sorastettu polku. Uuden polun ansiosta myös Kellostapulinkurun maastopyöräilykielto poistui.

Keskisenlaen kierros

Kolari
Kesäreitti – 12 km – Maastopyörä

Ylläksen lähialueen reitteihin kuuluva Keskisenlaen kierros on ehdottomasti maisemareittien helmi! Lyhyt noin 12 kilometrin mittainen rengasreitti sisältää pääosin sorastettuja polkuja, mutta matkan varrelle mahtuu myös teknistä kivikkonousua. Kovimman haasteen tälle reitillä luovat korkeuserot eikä niinkään tekninen polkupohja.

Kesängin kierros

Äkäslompolo, Kolari
Talvireitti – 20 km – Maastopyörä

Äkäslompolo–Hangaskuru–Latvamaja–Kesänkijärvi–Äkäslompolo. Kierros Kesänkitunturin ympäri upeissa maisemissa, reitin varrella on myös useita taukopaikkoja.

Kesänkitunturin kierros

Kolari
Kesäreitti – 18 km – Maastopyörä

Kesänkitunturin kiertävä reitti on yksi Ylläksen lähialueen reiteistä. Reittikokonaisuus ei ole nousujen tai laskujen osalta vaativa, mutta Hangaskurun ja Latvamajan välinen osuus nostaa reitin vaativuusluokkaa.

Kiertoreitti Elämänluukku

Kolari, Muonio
Kesäreitti – 14 km – Maastopyörä

Äkäslompolosta pääsee kätevästi Elämänluukulle ja Äkäskerolle ilman, että tarvitsee ajaa Kukastunturin kautta. Kyseinen polku ei kuulu Ylläksen viralliseen reittiverkostoon, joten sitä ei ole merkitty eikä reitiltä löydy opasteviittoja.

Kukastunturi

Kolari, Muonio
Kesäreitti – 20 km – Maastopyörä

Ylläksen suosituin pyöräretkikohde on Kukastunturi. Matkaan pääset kätevästi Äkäshotellin takaa, mistä löytyy virallinen reittien lähtöpiste.

Kukastunturin kierros

Äkäslompolo, Kolari, Muonio
Talvireitti – 21 km – Maastopyörä

Yksi alueen hienoimmista talvireiteistä. Kovinkaan moni talvireitti ei nouse tunturiin vaikeiden olosuhteiden vuoksi, mutta tämä reitti menee maisemapaikoille!

Kylästä kylään

Ylläsjärvi, Äkäslompolo, Kolari
Talvireitti – 21 km – Maastopyörä

Ylläsjärven ja Äkäslompolon yhdistävä talvipolku kulkee Yllästunturin itäpuolella. Välillä polku poikkeaa suon laidassa, mutta pääosin se kulkee metsän suojassa mutkitellen.

Lastenmaa–Draivi

Kittilä
Talvireitti – 5 km – Maastopyörä

Levin keskustasta eturinteiden parkkipaikan läheisyydestä lähtee huollettu talvipolku kohti Draivia. Meillä ei ole tarkempaa tietoa Levin talvireittien huollosta, mutta reitti on merkitty puihin muovinauhoin sekä siniset opasteviitat ja symbolit ohjaavat poluille.

Latvakurun lenkki

Inari
Talvireitti – 7 km – Maastopyörä

Kiilopään talvipyöräilyreittien yksi helmi on Latvakurun lenkki. Reitti on kokonaisuutena lyhyt, mutta tarjoaa monipuoliset korkeuserovaihtelut sekä metsäreittien lisäksi upean tunturimaiseman!

Levi-Ylläs

Kolari, Muonio, Kittilä
Kesäreitti – 50 km – Maastopyörä

Ensimmäinen Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kulkeva maastopyöräreitti, joka avattiin vuonna 2015. Reitti on vakiinnuttanut asemansa maastopyöräilijöiden keskuudessa ja onkin yksi ajetuimpia osuuksia Ylläksen reittiverkostosta.

Linkukero

Muonio
Kesäreitti – 8 km – Maastopyörä

Linkukeron rengasreitti on upea erämainen kohde. Linkukeron huipulla kulkee todella kaunis kapea polku ja maisemat ovat vähintäänkin Äkäskeron kaltaiset. Heti alkuun on sanottava, että Linkukeron reitti ei ole mikään vasta-alkajan polku.

Lommoltunturi-Keimiöjärvi

Muonio
Kesäreitti – 12 km – Maastopyörä

Lommoltunturin P-paikalta lähtee kesäreitti, joka kulkee kansallispuiston klassikkomaisemissa. Voit navigoida P-paikalle kätevästi  lähtöpisteen koordinaattien avulla.

Nilivaaran lenkki

Kolari
Kesäreitti – 18 km – Maastopyörä

Jos haluaa pysytellä lähellä Äkäslompoloa, niin Nilivaaran lenkki on oiva vaihtoehto. Reitti sisältää mukavasti nousua ja laskua sekä helppoa polkua vaikka pk-lenkkiä suunnittelevalle kuskille.

Ojanlatvan kierros

Sport Resort Ylläs, Kolari
Talvireitti – 15 km – Maastopyörä

Sport Resort Ylläksen pihasta lähtee mukava rengasreitti. Reitille voi valita oman tason mukaan aloitukseksi Tuomikurun lenkin tai Kahvikeitaan helpon reitin.

Pahakurun lenkki

Enontekiö
Kesäreitti – 23 km – Maastopyörä

Pahakurun lenkki soveltuu monentasoisille maastopyöräilijöille! Tämä reittivaihtoehto on kätevä tapa päästä nautiskelemaan upeista maisemista ja mainioista poluista.

Sport Resort Ylläs-Eelin Kauppa

Kolari
Talvireitti – 7 km – Maastopyörä

Ylläksen talvipolkujen uusin reittilisäys kaudelle 2019–2020 on talvipolku Sport Resort Ylläksen kulmalta Eelin Kaupalle. Reitti on uusi lisä jo olemassa oleviin Ylläsjärven lähireitteihin. Tämän reittijäljen kulkusuunta on alamäkipainoitteinen Sport Resort Ylläkseltä Ylläsjärven kylälle.

Sport Resort Ylläs-Latvamaja

Kolari
Talvireitti – 8 km – Maastopyörä

Reittijälki lähtee liikkeelle Sport Resort Ylläksen parkkipaikalta ja suuntaa kohti Äkäslompoloa. Varsinainen reitti alkaa vasta piha-alueen ulkopuolelta, mutta seuraamalla reittijälkeä löydät talvipolkujen lähtöpisteeseen. Heti alkuun reitti laskeutuu mutkitellen metsään.

Sport Resort Ylläs–Kahvikeidas

Sport Resort Ylläs, Kolari
Talvireitti – 2 km – Maastopyörä

Tätä reittiä voi suositella erityisesti ihan vasta-alkajille, perheille tai läskipyörää ensimmäistä kertaa kokeileville. Perillä Kahvikeitaalla sijaitsee laavu jossa voi evästellä ja tehdä tulet.

Särkitunturi

Muonio
Kesäreitti – 4 km – Maastopyörä

Särkitunturiin nousee erittäin helppo sorastettu polku. Yksi Suomen kuvatuimpia maisemia löytyy kun jaksaa kiivetä n. 4 km matkan P-paikalta ylös tunturiin.

Särkitunturi-Äkäslompolo

Kolari, Muonio, Kittilä
Kesäreitti – 52 km – Maastopyörä

Särkitunturista Ylläkselle vievä reitti on osittain erämainen reittikokonaisuus joka on teknisesti sekä fyysisesti vaativa. Upeita maisemia ja useita yöpymispaikkoja sisältävä reitti soveltuu kokeneille maastopyöräilijöille.

Tuomikurun kodalle

Kolari
Kesäreitti – 7 km – Maastopyörä

Sport Resort Ylläksen P-paikalta pääsee kätevästi reitille joka vie ylös Tuomikurun kodalle. Reitti ei ole maastopohjaltaan haastava, mutta korkeuserot tekevät reittikokonaisuudesta keskivaativan.

Tuomikurun lenkki

Sport Resort Ylläs, Kolari
Talvireitti – 6 km – Maastopyörä

Uusi kaudelle 2018–2019 avattu ympyräreitti, joka tekee ylempänä piston Tuomikurun kodalle. Reitti on todellinen nousu- ja laskureitti, sillä ylös Tuomikurulle mentäessä tulee reippaasti nousua lyhyelle matkalle.

Ylläksen talvireitit talvikausi 2018-2019

Kolari
Talvireitti – 98 km – Maastopyörä

Tämä reittijälki sisältää lähes kaikki Ylläksen alueen hoidetut talvireitit kaudelta 2018-2019. Reitti on kokonaisuutena vaativa ja yleensä koko kierroksen pystyy yleensä ajamaan vasta kevättalven aikaan. Jos reittiolosuhteet ovat suotuisat, niin koko reitistön pystyy ajamaan jopa yllättävän nopeasti.

Ylläs MTB 2019 lyhyt reitti

Kolari
Kesäreitti – 35 km – Maastopyörä

Lähtö tapahtuu Äkäslompolon keskustasta, mutta lyhyen asfalttiosuuden jälkeen siirrytään poluille. Alussa reitti nousee loivasti kohti Kellokkaan reittiä.

Ylläs MTB 2019 pitkä reitti

Kolari
Kesäreitti – 62 km – Maastopyörä

Lähtö tapahtuu Äkäslompolon keskustasta ja heti alkuun otetaan hyvät lämmöt. Reitti nousee huomattavasti maisematien vieressä kulkevaa pyörätietä pitkin aina Ihmisen ringille asti.

Ylläs MTB 2020 virtual

Kolari
Kesäreitti – 39 km – Maastopyörä

Ylläs MTB 2020 virtual reitti sisältää osan kesän 2020 tapahtumaan suunnitelluista reiteistä. Käy ajamassa reitti kokonaisuudessa ja tsekkaa Stravasta kolme reitin varrella sijaitsevaa segmenttiä sillä parhaat palkitaan ja reitin ajaneiden kesken arvotaan kivoja juttuja. Segmentit tunnistat (YMTB) tunnuksesta.

Äkäskeron valloitus

Muonio
Kesäreitti – 18 km – Maastopyörä

Äkäskeron huipulla kiemurteleva kesäreitti on yksi upeimmista Ylläksen alueen poluista. Maisemat ovat joka suuntaan huikeat ja pohjoispäässä avautuu Pallastunturien jono.

Äkäslompolo-Peurakaltio

Kolari, Muonio
Kesäreitti – 18 km – Maastopyörä

Jos haluat siirtyä Äkäskerolle auton sijaan maastopyörällä, niin tämä reitti ohjaa sinut Peurakaltion pihalle. Reittijälkeen voit yhdistää Äkäskeron lisäksi Linkukeron, Äkäsmyllyn sekä Äkässaivon.

Äkäslompolo–Kotamaja

Äkäslompolo, Kolari, Muonio
Talvireitti – 9 km – Maastopyörä

Talvipyöräilyreitti Äkäslompolosta Kotamajalle. Reitti soveltuu profiililtaan ja pituudeltaan myös normaalikuntoisille vasta-alkajille.

Äkäslompolon leppoisa

Kolari
Kesäreitti – 13 km – Maastopyörä

Äkäslompolon leppoisa on helppo aloittejoille soveltuva reitti. Reitti koostuu pääosin sorastetuista poluista ja sisältää maltillisen määrän korkeuserovaihteluita. Reitin varrella on mm. erinomaisia uimapaikkoja sekä Kesänkijärven laavu, joka toimii mainiona taukopaikkana.