reitit

Hetta-Pallas klassikko

Enontekiö, Muonio
Kesäreitti – 51 km – Maastopyörä

Hetta-Pallas kesäreitti on vaeltajien piireissä tunnettu klassikko, mutta maastopyöräilyn osalta se on vielä tuntemattomampi etappi. Heti alkuun on hyvä tehdä selväksi, että reitti kokonaisuutena on erittäin vaativa.

Kesängin kierros

Äkäslompolo, Kolari
Talvireitti – 20 km – Maastopyörä

Äkäslompolo–Hangaskuru–Latvamaja–Kesänkijärvi–Äkäslompolo. Kierros Kesänkitunturin ympäri upeissa maisemissa, reitin varrella on myös useita taukopaikkoja.

Kukastunturin kierros

Äkäslompolo, Kolari, Muonio
Talvireitti – 21 km – Maastopyörä

Yksi alueen hienoimmista talvireiteistä. Kovinkaan moni talvireitti ei nouse tunturiin vaikeiden olosuhteiden vuoksi, mutta tämä reitti menee maisemapaikoille!

Kylästä kylään

Ylläsjärvi, Äkäslompolo, Kolari
Talvireitti – 21 km – Maastopyörä

Ylläsjärven ja Äkäslompolon yhdistävä talvipolku kulkee Yllästunturin itäpuolella. Välillä polku poikkeaa suon laidassa, mutta pääosin se kulkee metsän suojassa mutkitellen.

Ojanlatvan kierros

Sport Resort Ylläs, Kolari
Talvireitti – 15 km – Maastopyörä

Sport Resort Ylläksen pihasta lähtee mukava rengasreitti. Reitille voi valita oman tason mukaan aloitukseksi Tuomikurun lenkin tai Kahvikeitaan helpon reitin.

Pahakurun lenkki

Enontekiö
Kesäreitti – 23 km – Maastopyörä

Pahakurun lenkki soveltuu monentasoisille maastopyöräilijöille! Tämä reittivaihtoehto on kätevä tapa päästä nautiskelemaan upeista maisemista ja mainioista poluista.

Sport Resort Ylläs–Kahvikeidas

Sport Resort Ylläs, Kolari
Talvireitti – 2 km – Maastopyörä

Tätä reittiä voi suositella erityisesti ihan vasta-alkajille, perheille tai läskipyörää ensimmäistä kertaa kokeileville. Perillä Kahvikeitaalla sijaitsee laavu jossa voi evästellä ja tehdä tulet.

Tuomikurun lenkki

Sport Resort Ylläs, Kolari
Talvireitti – 6 km – Maastopyörä

Uusi kaudelle 2018–2019 avattu ympyräreitti, joka tekee ylempänä piston Tuomikurun kodalle. Reitti on todellinen nousu- ja laskureitti, sillä ylös Tuomikurulle mentäessä tulee reippaasti nousua lyhyelle matkalle.

Äkäskeron valloitus

Muonio
Kesäreitti – 18 km – Maastopyörä

Äkäskeron huipulla kiemurteleva kesäreitti on yksi upeimmista Ylläksen alueen poluista. Maisemat ovat joka suuntaan huikeat ja pohjoispäässä avautuu Pallastunturien jono.

Äkäslompolo–Kotamaja

Äkäslompolo, Kolari, Muonio
Talvireitti – 9 km – Maastopyörä

Talvipyöräilyreitti Äkäslompolosta Kotamajalle. Reitti soveltuu profiililtaan ja pituudeltaan myös normaalikuntoisille vasta-alkajille.