Sport Resort Ylläksen P-paikalta pääsee kätevästi reitille joka vie ylös Tuomikurun kodalle. Reitti ei ole maastopohjaltaan haastava, mutta korkeuserot tekevät reittikokonaisuudesta keskivaativan. Aktiiviharrastajalle tämä reitti on helppo ja toimii hyvin esimerkiksi lämmittelylenkkinä tai saunalenkkinä. Reitille pääsee Sport Resortin laavun vierestä missä reittipohja on aluksi sorastettua polkua, mutta muuttuu pian tuplapolkuna kulkevaksi metsämaapohjaksi.

Reitti lähtee nousemaan lähes välittömästi ja kiemurtelee serpentiinimäisesti kohti Yllästunturia. Ylempänä polku risteää Ylläs Bike Parkin reittiverkoston kanssa. Kannattaa olla tarkkaavainen reittien kohdatessa. Muutaman serpentiinimutkan jälkeen reitti lähtee nousemaan jyrkemmin ja pohja muuttuu jälleen sorastetuksi poluksi. Lopulta reitti saapuu risteykseen josta Tuomikurun reitti jatkuu oikealle. Suoraan tunturiin nouseva reitti vie Äkäslompolon puolelle Varkaankurun laavun tai Ihmisen ringin kautta. Tuomikurun reitti jatkuu kodan pihalle asti sorastettuna teknisesti helppona polkuna. Kovimmat nousut ovat nyt takana päin.

Kota sijaitsee upealla maisemapaikalla ja erinomainen kohde eväsretkelle. Alempaa Tuomikurusta löytyy puro mistä vesipulloon voi käydä hakemassa täytettä. Tuomikurussa kulkevalla polulla maastopyöräily ei ole sallittua.

Takaisin alas lähtöpaikkaan voi ajaa samaa reittiä, mutta tämä jälki käy muutaman lisämutkan. Jyrkemmän sorastetun polun alaosassa käännytään tiukasti vasemmalle. Matkaa on tähän mennessä kertynyt n. 4 km. Ketunlenkki tarjoaa mukavaa metsäuraa, joka kumpuilee alas kohti lähtöpaikkaa. Hyvin rullaava polku on miellytävä ajaa ja lisälenkillä on ainoastaan yksi lyhyt kosteikko. Normaalina kesänä kosteikko on helposti ajettavaa, mutta keväisin sekä sateisena kesänä voi olla pehmeän mutainen.

Ketunlenkki yhtyy nousu-uraan n. 6,2 km kohdalla ja jäljellä on enää muutama mutka. Polku vie takaisin Sport Resort Ylläksen P-paikalle. Reitti kokonaisuutena sopii kaiken tasoisille maastopyöräilijöille, mutta nousut ovat paikoin raskaita. Reittipohja on kauttaaltaan helppoa eikä teknisesti haastavia paikkoja ole laisinkaan. Muista kuitenkin oma kuntotasosi ja mitoita vauhti raskaissa nousuissa sen mukaan tai taluta pyörää. Lasku alas Tuomikurun kodalta voi olla paikoin erittäin vauhdikas, joten huomioi muut kulkijat ja ennakoi katseella.

Palveluita alueella