Särkitunturiin nousee erittäin helppo sorastettu polku. Yksi Suomen kuvatuimpia maisemia löytyy kun jaksaa kiivetä n. 4 km matkan P-paikalta ylös tunturiin. Polku ei ole teknisesti haastava, mutta lyhyen matkan aikana korkeuserometrejä kertyy yli 200, joten ihan ilmaiseksi ei maisemat avaudu. Maastopyörällä matka taittuu nopeasti, joten aikaa kannattaa varata lähinnä upean ympäristön valokuvaamiseen ja ihailuun. Reitillä on pari terävämpää nousua ja n. 1,6 km kohdalla on Särkivaaran laavu. Laavun läheisyydessä on mukava pieni lampi, jonka rannasta löytyy laituri. Kesähelteillä lammessa on mukava vilvoitella.

Helppo polkuosuus loppuu n. 3 km kohdalla. Tästä alkaa tunturialue missä retkeilijöiden luomia polkuja risteää moneen suuntaan. Maasto muuttuu kivirakka- sekä kalliopohjaiseksi. Ylhäältä löytyy myös vilvoitteluvesiä sillä huipulla on pieniä vesistöjä. Isoimman lammen rannan vierustaa kulkee polku jota pitkin pääsee tunturin korkeimmalle kohdalle. Tämä polku on teknisesti haastava, mutta matka korkeimpaan kohtaan ei ole pitkä. Särkitunturista avautuu upea maisema kohti Pallastuntureita ja Jerisjärveä. Maisema on valittu Suomen kansallismaisemaksi, joten et varmasti tule pettymään. Huipulla kulkee useita polku-uria, joita pitkin voi kiertää huippua, mutta pääosin kivikkoinen tunturinlaki voi olla vaikeaa ajettavaa.

Alamäki takaisin P-paikalle on erittäin vauhdikas ja reitti on suosittu kaikkien retkeilijöiden keskuudessa. Muista olla varovainen alamäkeen tultaessa! Polku on erityisen suosittu ruska-aikaan, jolloin kulkijoita voi olla satoja yhden päivän aikana. Reitti soveltuu kaiken tasoisille pyöräilijöille. Jos haluat ottaa pyörästäsi kuvan upeassa tunturimaisemassa, niin tämä paikka sinun täytyy kokea! Edestakaisin reitille tulee pituutta ainoastaan n. 8 km.

Palveluita alueella