Linkukeron rengasreitti on upea erämainen kohde. Linkukeron huipulla kulkee todella kaunis kapea polku ja maisemat ovat vähintäänkin Äkäskeron tasoiset. Heti alkuun on sanottava, että Linkukeron reitti ei ole mikään vasta-alkajan polku. Huipulla kulkevaa polkua lukuunottamatta ajo on varsin teknistä nousua ja laskua. Tämä GPS-jälki kulkee myötäpäivään eli nousu tapahtuu Äkäskeron hotellin suunnasta. Voit kuitenkin ajaa reitin molempiin suuntiin. Läheltä hotellia lähtevä reitti vie nopeammin huipulle.

Reitti kiertää Kerojärven päästä kohti Linkukeroa ja heti alussa on vastassa juurakkoista metsäpolkua sekä muutama kosteikko. Polkua ei ole merkitty kovin selkeästi sillä puissa on ainoastaan tumman punaiset maalimerkit. Ensimmäisten kosteikkojen kohdalla voi tulla hetkeksi olo, että olenkohan oikealla reitillä. Reitti lähtee pian nousemaan jyrkemmin ja polkupohja muuttuu hieman paremmaksi. Nousu jyrkkenee n. 1,5 km ajon jälkeen ja tekninen polku tekee ajosta kovaa puurtamista. Tämä osuus menee jo varmasti aika monella taluttamisen puolelle. Onneksi polku helpottuu ylempänä. Lopulta saavutaan opasteviittojen luo, mistä huipulle on enää lyhyt matka.

Lähtöpaikasta opasteviitoille matkaa tulee n. 2 km. Viimeinen lyhyt pätkä Linkukeron huipulle on suhteellisen helppoa, mutta ennen harjannetta tulee jyrkkä kinkama ja jyrkimmässä kohtaa tiukka mutka. Mukava pieni koettelemus ennen palkintoa. Linkukeron huippua myötäilevä polku on yksi upeimmista! Se kannattaa ajella muutaman kerran päästä päähän jo pelkästään maisemien vuoksi. Polku ei ole varsin tekninen, mutta välissä on pari kivikkoisempaa pätkää. Lopulta huipulta laskeudutaan alas Linkusilmän lammelle. Linkusilmän kota on pari vuotta sitten poistettu käytöstä. Lasku lammelle on osittain haastava! Linkusilmän kiertävä polku on reitin vaikein ja se kannattaa suosiolla taluttaa. Erittäin kivikkoisella osuudella rikot luultavasti pyörän tai itsesi. Lammen toisessa päässä voi taas hypätä pyörän selkään. Reitti lähtee Linkusilmältä taittumaan takaisin kohti Äkäskeroa. Nyt on edessä pääosin alamäkeä.

Alamäki kokonaisuutena on varsin juurakkoinen ja paikoin myös kivikkoinen. Alamäkeen ajo on välillä erittäin hakkaavaa juurien ansiosta! Noin 4,7 km kohdalla ylitetään suo missä ei ole pitkoksia, mutta suopohja on ajettavaa. Seuraava kosteikko tulee n. 5,6 km kohdalla. Tässä kohtaa ylitetään pieni puro puunrunkoja pitkin. Puron ylityksen jälkeen matkaa Äkäskeron tielle ei ole enää kuin kilometrin verran. Juuri ennen tietä tulee puron ylitys vanhaa siltaa pitkin ja lyhyt suo-osuus. Hiekkatielle saapuessa käännytään oikealle ja ajetaan lyhyt matka takaisin lähtöpaikkaan.

Vaikka reitti on lyhyt, niin erittäin tekniset polut nostavat reitin vaativuusluokkaa. Kokenut harrastaja pystyy tämän reitin ajamaan ja halutessasi voit yhdistää siihen myös Äkäskeron kierroksen!

Palveluita alueella