Äkäslompolon keskustan lähireitti, joka soveltuu erinomaisesti vaikka saunalenkiksi. Reitti lähtee Äkäshotellin takaa virallisesta reittien aloituspisteestä. Aluksi suunnataan latupohjaa pitkin Nililahentien ja Maisematien alitse, mutta ennen Maisematien alitusta reitti ylittää pyörätien. Pyörätien kohdalla kannattaa olla tarkkaavainen sillä pyörätie tulee alas Kellokkaalta ja alamäkeen voi tulla vauhdikkaita pyöräilijöitä sekä rullahiihtäjiä. Pian tien alituksen jälkeen reitti kulkee lyhyen matkaa suon laitaa. Reitti voi olla pohjaltaan pehmeä ja erityisesti sateisella ilmalla suopohjainen lyhyt pätkä tuntuu varmasti raskaalta.

Suon ylityksen jälkeen siirrytään kuivemmalle latupohjalle ja Isometsän nousu alkaa Maahisentien alituksen jälkeen. Nousumetrejä kertyy mukavasti, mutta itse reittipohja on leveää latu-uraa eikä lainkaan teknistä. Nousu on vähän alle kaksi kilometriä pitkä ja tarjoaa takuulla hyvät lämmöt. Nousun alussa on muutama jyrkempi kumpu sekä mutka, mutta lopulta nousu muuttuu tasaiseksi ylämäen puurtamiseksi. Nousun päällä risteyksestä käännytään vasemmalle kohti Y1 parkkialuetta. Lyhyen tasaisen siirtymän jälkeen alitetaan Maisematie toistamiseen ja saavutaan lähelle parkkialuetta. Ennen Ihmisen rinkiä käännytään sorastetulle kapeammalle polulle, joka lähtee laskemaan kohti Kellokasta.

Sorastettu ura on mukavan rullaavaa, mutta tästä eteenpäin reitti on suosittu myös muiden reitin käyttäjien toimesta. Mitoita vauhti sen mukaan sekä ennakoi katseella! Polun varsilla on tuuheita kuusia ja muutamissa mutkissa näkyvyys on heikko. Polku kiertelee upean metsän keskellä ja ennen Kellokasta on yksi jyrkempi notko. Notkon alaosassa on erittäin tiukka mutka rautasillan yli ja mutkan jälkeen reitti nousee terävästi. Jos et ole ennakoinut kevyempää välitystä jo alamäkeen tultaessa voi vauhti loppua hyvinkin pian nousun alkaessa.

Reitti jatkuu edelleen sorastettuna Kellokkaan ohi ja alamäki jyrkkenee. Pian reittipohja muuttuu metsämaaksi ja vaikka reitti on leveää uraa, niin sen pinnasta löytyy juurta ja kiveä. Laskun aikana tulee muutama puusilta sekä osittain sorastettuja pätkiä. Näkyvyys reitillä on Kellokkaan jälkeen huomattavasti parempi, mutta edelleen on hyvä muistaa muut mahdolliset reitillä liikkujat! Lopulta alamäki kurvaa kahden sorastetun pienen bermin kautta hiekkatielle. Matkaa jatketaan suoraan tien yli kohti Äkäslompoloa. Reitti on edelleen laskeva ja polku mukavan rullaava metsäpohjaa. Laskun päätteeksi tulee puusilta, jonka kynnykset voivat yllättää. Puusillalta polku mutkittelee sorastettuna takaisin lähtöpaikkaan.

Lyhyt, mutta takuulla hyvä lenkki, jos haluaa nopeasti hien pintaan. Jos tuntuu, että ei tullut tarpeeksi lämmin, niin aina voi lähteä toiselle kierrokselle.

Palveluita alueella