Reittikuvaus

Reitti Sport Resortilta Kahvikeitaalle on yksi helpoimmista reiteistä. Reittiä voi suositella erityisesti vasta-alkajille, perheille tai läskipyörää ensimmäistä kertaa kokeileville. Kahvikeitaalla on laavu, jossa voi evästellä ja tehdä tulet. Laavu on yritysomistuksessa ja sen käytöstä voi maksaa kännykällä.

Sport Resortilta reitti kulkee ensin pienen aukean laitaa ja tunturien tuulet puhaltavat reitin usein tukkoon n. 200m matkalta. Ei siis kannata lannistua vaikka alussa reitti olisi tukossa. Alkuosan voi kävellä sinisiä merkkikeppejä seuraten, jonka jälkeen reitti laskeutuu metsän suojaan ja polku Kahvikeitaalle on läpi talven yksi parhaimmassa kunnossa olevista. Reitillä liikkuu paljon kävelijöitä ja lumikenkäilijöitä, joten se tamppaantuu jo alkukaudesta kovaksi.

Reitti kulkee metsän suojassa koko matkan Kahvikeitaan laavulle ja mutkittelee mukavasti puiden seassa. Kahvikeitaalle on valmistumassa uusi erämaakahvila, joten reitillä voi olla kelkkaliikennettä. Se voi vaikuttaa väliaikaisesti reitin kuntoon. Muista siis huomioida myös se, että reitillä voi tulla vastaan moottorikelkka.

Vähän alle parin kilometrin matka (yhteen suuntaan) Resortilta Kahvikeitaalle ei sisällä vaikeita nousuja tai laskuja. Pieniä kumpuja ja mutkia on matkalla, mutta ei liian vaikeita. Kyse on kuitenkin maastopyöräilystä, joten kypärät päähän! Talven aikana lumen määrä puiden oksilla vaihtelee ja reitille voi ilmestyä oksia paikkoihin, missä niitä ei edellisenä päivänä ollut. Kaatumiset kuuluvat talvipyöräilyyn mitä suuremmassa määrin ja koskaan ei voi tietää, mitä pehmeän lumen alla piileksii. Älä siis lähde ajamaan pelkkä pipo päässä. Se ei suojaa muulta kuin kylmältä.

Reitin vaativuusluokka: Helppo

Reitti soveltuu hyvin perheille, vasta-alkajille tai ensimmäistä kertaa läskipyörää kokeilevalle. Huomioi aina oma kunto- ja pyöräilytasosi. Vaativuusluokat ovat aktiivipyöräilijöiden tekemiä suuntaa antavia arvioita reitin vaativuustasosta.

Huomioitavaa reitillä

  • Reitti sisältää kolme latuylitystä.
  • Reitillä voi olla moottorikelkkaliikennettä.
  • Reitti on suosittu myös kävelijöiden ja lumikenkäilijöiden keskuudessa.

Palveluita alueella