Draivi–South Point talvireitti

Draivilta lähtee vaativa talvireitti, joka vie aina South Pointille asti. Tälle reitille pääset myös Levin keskustasta Lastenmaa–Draivi reitin avulla. Talvipolku kohti South Pointtia lähtee vastapäätä rinneravintolaa ja löydät polun lähtöpisteen etsimällä siniset symboliopasteet. Reitti kulkee ensin alhaalla metsän laitaa, kunnes alkaa nousta voimakkaasti kohti Utsuvaaraa. Heti alkuvaiheessa nousua reitti kulkee laavun kautta, joten jos tässä vaiheessa jalkoja hapottaa, niin taukopaikka on lähellä. Tämä reitti on ainoa Levin talvipyöräilyreiteistä joka tarjoaa haastetta myös kokeneelle kuskille. Utsuvaaran nousu tarjoaa hikipisaroiden lisäksi myös upeita maisemia sekä kaunista kelometsää ylempänä tunturimaastossa.

Reitti lähtee laskeutumaan Utsuvaarasta yllättävän suoralinjaisesti ja kartoitushetkellä jyrkät alamäet olivatkin pahasti urautuneet lukkojarrutuksien myötä. Alamäet kannattaa ottaa erittäin tarkasti ja huomioida muu liikenne reitillä. Utsuvaarassa ylitetään myös autotie. Autotien ylitys on vaikeassa paikassa, koska näkyvyyttä tien ylityksessä on heikosti. Pysähdy ja varmista ettei mutkan takaa tulee autoja! Alamäkiosuus on mukavan pitkä vaikka suorat linjat voivat saada vauhdin kasvamaan kovaksi. Hengähdystauko on paikallaan reitin saapuessa hissiaseman pihaan. Reitin jatkon löytäminen hissiasemalta voi olla vaikeaa, joten seuraa GPS-jälkeä tai käytä kartassamme olevaa paikannustoimintoa.

Hissiasemalta reitti nousee hetken aikaa kunnes lähtee jälleen laskemaan tällä kertaa kohti South Pointin pihaa. Juuri ennen South Pointia on huoltotien ylitys sekä alamäki muuttuu suoralinjaiseksi ja hieman jyrkemmäksi. South Pointilta voit palata takaisin Levin keskustaan samaa reittiä tai pyörätietä pitkin. Jos ajat takaisin pyörätietä pitkin kannattaa tiedustella South Pointin vuokraamolta pumppua, niin saat nostettua rengaspaineet asfaltille soveltuviksi. Reitti kokonaisuutena on vaativa haastavien nousujen ja laskujen johdosta. Reitti on myös todennäköisesti samoista syistä johtuen urautunut, joten ajolinjojen kanssa saa olla tarkkana.

Tämä talvipolku ei sovellu vasta-alkajille, mutta on Levin paras talvipolkuosuus kokeneemmalle harrastajalle.