Vihdoin kaivattua vesisadetta sekä Kotamajan kahvilan avautuminen.

Viimeinkin! Pitkän hellejakson jälkeen kuiva maa ja luonto saa vettä. Vesisade tekee hyvää myös pyöräpoluille sillä rutikuivat sora -ja hiekkapolut alkoivat jo olla erittäin liukkaita. Yleensä reittien kuluminen rinnastetaan kosteisiin alueisiin, mutta erityisesti kuivuudesta kärsivillä sorapoluilla tilanne voi olla päinvastainen. Kuiva sora liikkuu paljon herkemmin ja erityisesti jarrutus -ja mutka-ajossa reittipohja kuluu. Haluamme myös muistuttaa hieman reittikäyttäymisestä. Lukkojarrutukset eivät kuulu poluille millään muotoa. Muista määrittää oma ajonopeutesi niin, että pyörä pysähtyy ilman lukkojarrutuksia. Ennakoi ja jarruta hitaasti tilanteen mukaan!

Hyviä uutisia kuuluu myös Kukastunturin takaa. Kotamaja on avannut ovensa heinäkuun ajaksi! Kahvila on avoinna ke-su klo. 10-16 välisenä aikana. Käykäähän tukemassa kahvilayrittäjiä sillä Kotamajalle kaikki tarjottavat viedään fillarilla ja perässä vedettävällä kärryllä. Esimerkillistä toimintaa!